Edukacija

Edukacije vodi dugogodišnja učiteljica makrobiotičkog kuhanja Dr. Ismeta Ćorić

 

Ukratko o ishrani

Živimo u eri poplave brze hrane. Često ne razmišljamo dovoljno ili nikako o onome šta jedemo, često zanemarujemo posljedice i znake koje nam daje organizam i ne povezujemo ih sa onim šta jedemo.

Ako se razbolimo skloni smo tražiti instant rješenja bez traganja za uzrokom toga stanja.

Ipak, razmislimo - može li uzrok tome dijelimično biti u načinu ishrane?

Možemo li prirodno tijelo hraniti neprirodnom hranom i očekivati da budemo vitalni i zdravi? Ako ne unosimo prirodnu hranu koja sadrži vitalnu energiju, nego prerađenu i rafinisanu jasno je da organizam neće moći u potpunosti obavljati svoje funkcije. Tijelo počinje pokazivati znake, isprva pojedinačnim lakšim simptomima, pa ako ih nastavimo ignorisati sve do pojave bolesti i otkazivanja organa i cijelih sistema.

Kako tijelo posjeduje samoiscjeljujuće mogućnosti unosom prirodnih namirnica proces iscjeljenja će se pokrenti i vratiti vitalne tokove energija u ravnotežu.

Nije čudo da se bombardovani morem marketinških trikova pitamo koja je to prava hrana koja će nas održati zdravim i potpunim bićima koja su ugrozila opstanak planete pa tako i sama postala ugrožena vrsta.
Na osnovu dugogodišnjeg učenja i iskustva pripremili smo program edukacija o pravilnom odabiru i pripremi namirnica koje provodimo u našem centru.