Bez glutena

Jadranka Boban Pejić

U današnje vrijeme sve je veći broj osoba koje pate od nekog vida osjetljivosti na pšenicu/gluten. S obzirom na to da je pšenica skriveni sastojak nevjerojatno mnogo proizvoda, potrebno je biti vrlo oprezan u odabiru onoga šta osobe s tim problemima jedu.

Uz proizvode koji imaju posebnu oznaku "Gluten-free" ili "Bez glutena", korisno je upoznati se i s prirodnom i uravnoteženom prehranom koja pruža raznolikost u pripremi kvalitetnih obroka spremljenih sa žitaricama bez glutena te različitim vrstama mahunarki, sjemenki, orašastih plodova te povrća i voća.

To će vam omogućiti najnovija kuharica, "Bez glutena", koju potpisuje Jadranka Boban Pejić, autorica nekolicine bestselera i dobitnica priznanja "Gourmand World Cookbook Award" te predvodnica prirodne prehrane u Hrvatskoj.

"Bez glutena" je domaća kuharica isključivo bazirana na ekološkim i cjelovitim namirnicama koja donosi pregled različitih vrsta žitarica koje ne sadrže gluten te ukusne recepte za slatke i slane doručke, užine, glavna jela, supe, deserte te detox i hranjivi napitak, a sve to popraćeno sjajnim fotografijama Maje Danice Pečanić.

Ovi primamljivi recepti dokazuju da i restriktivna prehrana, ako se bazira na prirodnim namirnicama, može biti šarolika i ukusna.

Bilo koji oblik netolerancije glutena prilika je da otkrijemo svijet novih, kvalitetnih namirnica, raznolike prehrane, načina pripreme i samim time da počnemo uživati u hrani više nego prije. I oni koji nemaju takvih problema, u ovoj će kuharici otkriti nešto za sebe.
 

U prodaji: 'Bez glutena' Jadranka Boban Pejić - 18,50 KM