Maloprodaja

U ponudi su proizvodi najviše kvalitete od prehrambenih namirnica, kozmetike, sredstava za pranje i čišćenje, intimne higijene do literature.

MakroVita Centar

Par minuta od tramvajske okretaljke, pored osnovne škole Čengić Vila I, u Novom Sarajevu, smješten je makrobiotički centar unutar kojeg je i prodavnica najkavlitetnijih eko proizvoda.

Časopis ''Zdrav život'', autor Goran Kojić:

'' Prekrasan njegovan travnjak ispred ulaznih vrata i izloga, obojenih toplom narandžastom bojom, sa fontanom niz čije se kaskade spušta potočić sa bistrom vodom, savršena cvjetna aleja i besprijekorne pločice u toplim bojama kojima su obložene stepenice i prostor ispred MakroVite, prvog makrobiotičkog centra u BiH doimaju se - bajkovito. Nemoguće je, kada se nađete ''zarobljeni'' između betonskih zdanja u ulici dr. Fetaha Bećirbegovića ne primjetiti ovaj nestvarno lijepi kutak. Kada kročite u Centar dočeka vas smirujuća energija prostora uređenog po feng shuiju. ''

Za sve one koji nisu ljubitelji shopping centara ovo je prodavnica koja omogućuje kutak u kojem možete ne samo shoppingovati, nego i na miru popričati i dobiti savjet od educiranih i ljubaznih uposlenika. Tokom ljeta vani ispred ulaza, dalje od gradske vreve, možete na miru odmoriti i pročitati neki od časopisa i literature uz zeleni čaj i smirujući zvuk potočića, okruženi prekrasnim zelenilom. Ova prodavnica je ''pod ruku'' jer omogućuje da uštedite vrijeme ne samo zbog parkinga, nego i da ne morate po kvalitetne namirnice do centra grada. Intimi i miru ovog mjesta ne samo da su ostali vjerni naši prvi kupci još iz vremena kada je to bila naša jedina  prodavnica u gradu, nego privlači i kupce iz drugih dijelova grada koji ne uživaju u kupovinama u shopping centrima.


Prednost ove prodavnice je to što je u sklopu savjetovališta i lijepe kuhinje u kojoj se održavaju seminari i radionice. Nerijetko se desi da cijelim prostorom zamiriše pečena bundeva, sezam ili svježe pečeni hljeb i da ga tako toplog probamo zajedno sa kupcima.

MakroVita Ginger

MakroVita Ginger je prodavnica smještena na 5. spratu najpopularnijeg shopping centra u samom srcu grada. Ginger plijeni pažnju poznatim domaćim i svjetskim brandovima eko proizvoda, ali i šarmom interijera uređenom prema Feng shui principima. Postala je kultno mjesto osviještenih eko šopingoholičara.

Nakon što ste obišli brojne butike u BBI centru, povratite energiju kvalitetnom čokoladicom sa eko certifikatom i obnovite zalihe namirnica. Pažnju će vam privući veliki izbor prirodne kozmetike, prirodnih dodataka ishrani, prirodne boje za kosu, sve vrste žitarica i mahunarki kako iz uvoza tako i iz domaćeg uzgoja, japanski tradicionalni proizvodi, bio-razgradivi deterdženti, hrana za bebe, med i pčelinji proizvodi, čajevi, sjemenke, začini, ulja, veggie delicije, prirodni slatkiši, svježe eko voće i povrće, domaće potrepštine i najbolji naslovi iz oblasti zdarvog stila življenja.

Naše educirane i ljubazne prodavačice rado će vam pomoći savjetom oko odabira. Na istom spratu je frizerski salon čiji su frizeri spremni u svakom momentu dati vam savjet pri odabiru odgovarajuće boje za kosu.

I, na kraju šlag na torti – revitalizirajuće čišćenje i besplatni tretman prirodnim preparatima Dr.Hauschka daće vam istinsko opuštanje, licu vratiti svjež i prirodan izgled i donijeti oslobađanje od nakupljenog stresa. Naša talentirana make up artistica daće vam i pisane savjete o daljoj njezi lica ali i savjet o šminkanju dekorativnom linijom Dr.Hauschka ili Alva Naturkosmetik kako biste definitivno zablistali!