Cordyceps

Prirodna je pomoć pri regulaciji metabolizma tekućina, unaprijeđuje proizvodnju stanične energije i iskoristivosti kisika u tijelu. Učinkovito povećava imunitet organizma kao komplementarni dio terapija kod kancerogenih oboljenja. Prirodni je afrodizijak.

Kineski carevi su sa velikom pažnjom ispitivali Cordyceps jer su smatrali da je nastao zbog njih, da bi im omogućio dugovječnost i života i vladavine.

Cordyceps posjeduje antioksidanse jer u sebi ima ogromne količine betakarotina, vitamina E i C, minerala - selena i cinka, koenzim Q10, imunomodulirajuće polisaharide i druge supstance. Cordyceps sa svojim sastavom djelujući na epifizu stimuliše proizvodnju melatonina, univerzalnog antioksidanta sa moćnim djelovanjem protiv nastanka i suzbijanja ćelija raka. U Cordycepsu se nalazi 77 mikro i makro elemenata, više od 80 tipova fermenata, nezamjenljive aminokiseline, nezasićene masne kiseline itd. Tu su prisutni jednako vitamini i minerali neophodni za čovjekovo zdravlje.

Uzimanjem Cordycepsa u bilo kojoj količini nije štetno. Čovjek se ne može predozirati kada koristi Cordyceps. U svakom slučaju je prisutan princip sinergizma, koji naročito koristi kod liječenja određenih bolesti. Brz i odmah vidljiv efekat liječenja je upravo posljedica sinergizma preparata.

Prirodna je pomoć pri regulaciji metabolizma tekućina, unapređuje proizvodnju energije i iskoristivosti kisika u tijelu. Učinkovito povećava imunitet organizma kao komplementarni dio terapija kod kancerogenih oboljenja te povećava kvalitetu življenja. Pomaže pri optimizaciji rada bubrega i značajna je pomoć u terapijama kod bolesti bubrega. Idealna pomoć sportašima te osobama s povećanim fizičkim naporima. Cordyceps povećava respiratornu aktivnost metabolizma i reguliša metabolizam mliječne kiseline. U drevnoj istočnjačkoj medicini Cordyceps gljive su se koristile za jačanje organizma nakon iscrpljivanja ili dugotrajne bolesti, kod impotencije, bolesti disajnog sistema... Od davnina se smatra i  afrodizijakom.

Primjena: uzmite jednom dnevno dvije kapsule s 2 dcl vode.

U ponudi:

Cordyceps 60cps.