Spirulina Pacifika

Spirulina Pacifica sadrži izvanrednu kombinaciju beta-karotena, hlorofila, vitamine B grupe (B1, B2, B12), cjelovite proteine te mnoštvo minerala i enzima. ima dvostruko više željeza nego u dvije porcije špinata, dok bjelančevina ima više nego govedina.

S prekrasnog havajskog otočja dolazi jedan od  najpopularnijih dodataka prehrani. Kompanija Nutrex Hawaii, dio Cyanotech korporacije, svjetski je lider u proizvodnji dodataka prehrani na osnovi mikroalgi kao što su Spirulina Pacifica i BioAstin. Ova firma zasniva uzgoj i proizvodnju na odgovornom odnosu prema okolišu – ne koristi pesticide niti herbicide, ne stvara eroziju tla, niti zagađuje more. Posjeduje certifikat ISO 9001:2000 za kvalitetu upravljanja.

MakroVita je kao ovlašteni distributer osigurala ponudu Spiruline Pacifice i na teritoriji Bosne i Hercegovine. Spirulina je mikroskopska modro-zelena alga, biljni plankton u obliku male spirale, po čemu je dobila i ime.

Najbogatiji je izvor beta-karotena među cjelovitim namirnicama. Beta karoten je antioksidans od vitalne važnosti. Brojna su istraživanja pokazala da je kod ljudi, čija je prehrana bogata beta karotenom, smanjen rizik oboljenja od raznih vrsta raka. Na tržištu nalazimo mnogo sintetskih oblika beta karotena. Neki dodaci ovog antioksidansa, koji se predstavljaju kao prirodni, zapravo su sintetski. U prirodi se beta karoten javlja u dva oblika koje nazivamo CIS i TRANS dok su sintetski proizvodi uglavnom u TRANS obliku. U istraživanjima u kojima je beta karoten povezan sa smanjenjem oboljenja od raka, izvor beta karotena je prirodni. To je jedan od razloga zašto svjetske organizacije, kao što su National Cancer Institute te National Health Institute, preporučuju prirodni izvor beta karotena.

Fotogalerija

Mnoge namirnice sadrže beta karoten, od tamnozelenog lisnatog povrća  do žutog i narančastog voća i povrća. Na žalost, većina ljudi unosi samo 25% - 30% preporučene dnevne količine karotena potrebne za smanjenje rizika od nastanka raka. 

Istraživanja su pokazala da prirodni beta karoten osim što smanjuje rizik od brojnih vrsta raka daje koži izvornu elastičnost i prirodan, zdravi sjaj.  Spirulina sadrži i karotene kao što su zeaksantin i beta kriptoksantin. U usporedbi sa tradicionalnim biljnim izvorima, koncentracija karotena u Spirulini vrlo je visoka. Samo nekoliko grama Spiruline osigurat će značajnu količinu tih hranjivih tvari iz biljnog izvora. 

Osim beta karotena, najistaknutiji karoten u Spirulini je zeaksantin, isti sastojak koji kukuruzu daje žutu boju. Vrlo je snažan antioksidans i ima više od 8 puta jače djelovanje od beta karotena. Djeluje zaštitno na nervni sistem, mozak i oči. 

Beta kriptoksantin je također derivat beta-karotena. Ima ga u kukuruzu, mahunama, mandarinama, narandžama, breskvama. Jedno od istraživanja objavljenih u američkom časopisu za epidemiologiju (American Journal of Epidemiology) pratila je 29 000 žena u dobi od 55 do 69 godina. Žene koje su uzimale najveću količinu beta kriptoksantina imale su 41% smanjeni rizik da dobiju reumatski artritis. Za zaštitu je dovoljan jedan i po gram Spiruline Pacifice dnevno.

GLA (gama linolenska kiselina) - blagotvorna omega-6 masna kiselina
Nutrijenti topivi u masti koji se nalaze u Spirulini sadržavaju dvije masne kiseline: linolensku, esencijalnu masnu kiselinu i GLA (gama linolenska kiselina). Iako naša tijela mogu proizvesti GLA iz linolenske kiseline, čini se da se ta sposobnost s godinama smanjuje. Pokazalo se da GLA djeluje protiv upale, jer utiče na proizvodnju sastojaka nazvanih prostaglandini. GLA u Spirulini pojačana je njezinim sadržajem karotenoida, pa je protuupalno djelovanje još jače.

Fikocijanin je snažan antioksidans topiv u vodi koji štiti ćelije jetre i bubrega te potpomaže proces detoksikacije.

Spirulina Pacifica sadrži izvanrednu kombinaciju beta-karotena, hlorofila, vitamine B grupe (B1, B2, B12), cjelovite proteine te mnoštvo minerala i enzima važnih za ljudsko zdravlje. U dnevnoj dozi ima dvostruko više željeza nego u dvije porcije špinata, dok bjelančevina ima više nego govedina. Preporučuje se svima koji trebaju dopunske nutrijente, sportašima, rekonvalescentima i starijima, a povoljno djeluje na imunitet, vid, kožu i krv te kognitivne funkcije.

Spirulinu preporučujemo kod:

• čišćenja organizma od toksina
• nedostatka hranjivih sastojaka
• pomanjkanja energije
• redukcijskih dijeta

Doziranje:

 

  • Prah: svakodnevno uzimati 1 čajnu kašičicu (3g) sa 2 dl tekućine.
  • Tablete: svakodnevno uzimati 6 tableta (3g) dnevno
  • Sportaši i osobe izložene stresu: do 18 tableta dnevno
  • Djeca do 7 godina: 1 do 4 tablete dnevno.

U ponudi:

Spirulina Pacifika 100tbl. 

Spirulina Pacifika 200tbl.

Spirulina Pacifika 400tbl. 

Spirulina Pacifika prah 142gr.