Natracare

Natracare ulošci, tamponi i maramice za intimnu higijenu preporučujemo svim ženama, pogotovo onima koje žele obratiti posebnu pažnju na svoje intimno zdravlje.

Ugoda, sigurnost i čistoća prirode

Kompanija Bodywise, nudi najprirodniju, najpotpuniju i najsigurniju liniju organskih pamučnih higijenskih tampona, uložaka i maramica za intimnu higijenu namijenjenu svim ženama koje brinu o svom tijelu, poštuju ga i njeguju na prirodan način, kao i okoliš u kojem žive.

Natracare ulošci, tamponi i maramice za intimnu higijenu proizvedeni su bez hlora od čistog, prirodnog, organski uzgojenog pamuka koji ne sadrži herbicide, pesticide, umjetne dodatke, ljepila i dioksin.

Po čemu su tako posebni?

Natracare je proizveden od 100% čistog, genetski nemodificiranog, organski uzgojenog pamuka (bez upotrebe hemijskih sredstva pri uzgoju):

  • U konvencionalnom uzgoju pamuka koristi se 35 različitih vrsta herbicida, pesticida, fungicida i insekticida
  • Oko 10% svjetskih pesticida i 22.5% svih insekticida koristi se u uzgoju pamuka
  • U svijetu je 50% uzgojenog pamuka genetski modificirano


Ženski spolni organ najosjetljiviji je dio tijela na toksične supstance i apsorbira ih u tijelo brže od bilo kojeg drugog dijela tijela.


Natracare se proizvodi bez korištenja hlora:

  • korištenje hlora u proizvodnji uložaka i tampona uzrokuje stvaranje dioksina, izuzetno opasnog otrova za ljudsko zdravlje
  • dioksin potiče stvaranje karcinoma, hormonskih poremećaja, endometrioze, utječe na neplodnost, razvojne poremećaje kod dojenčadi i djece, slabljenje imunološkog sustava
  • žena tijekom života potroši oko 11 400 tampona ili uložaka (5 dana x 5 tampona x 38 godina), a u porastu je i upotreba dnevnih uložaka te maramica za intimnu higijenu
  • dioksin se sistemski taloži u našem tijelu, a i najmanja količina štetna je za zdravlje


Natracare je 95-100% biorazgradiv proizvod (neznatna prisutnost sintetskih dijelova).

Plastika, umjetni apsorbenti, mirisi te ljepila uzrokuju veliki broj zdravstvenih tegoba kao što su alergije, promjene mikrobiološke ravnoteže pa time i iritacije, upale, neugodne boli i svrbež

Najopasniji su apsorbenti načinjeni od umjetnih vlakana. Tretirani velikim brojem kemikalija kako bi povećali moć upijanja dokazano utječu na razvoj TSS- sindroma toksičnog šoka. Upijajući menstruacijsku krv, upijaju i prirodne vaginalne tekućine uzrokujući njenu suhoću pogodnu za ranjavanje stjenke maternice prilikom korištenja tampona, ali i niz drugih promjena što ima za posljedicu daljnje probleme.

Natracare štiti prirodu: koristi organski uzgojen pamuk, u proizvodnji ne koristi klor, drvna masa korištena je iz kontroliranih izvora, proizvodi su između 95-100% biorazgradivi
Osjetite ugodu, sigurnost i čistoću prirode!

U MakroVita prodavnicama možete naći sljedeće Natracare proizvode:

Ulošci za svaki dan:

Mini ulošci za dan x30 kom (paket)
Dnevni ulošci sa zrakopropusnim omotačem za zadnje dane mjesečnice ili kad vam je jednostavno potrebna dodatna zaštita.

Ulošci tanga x30 kom (paket)
Ulošci za dan (zakrivljeni oblik) x30 kom (paket)

 

Ulošci za ciklus:

Ulošci slender (tradicionalni oblik) x20 kom (paket)

 

Ulošci regular (zakrivljeni oblik) x14 kom (paket)
Tanki samoljepljivi ulošci tradicionalnog oblika s prirodnim, upijajućim slojem. Regular ulošci zakrivljenog oblika koji prate prirodan oblik vašeg tijela.

Ulošci ultra s krilcima x14 kom (paket)
Tanki ulošci s krilcima pojedinačno zapakovani.

Ulošci ultra super s krilcima x12 kom (paket)

 

Ulošci ultra super plus x12 kom (paket)

Ulošci za noć x10 kom (paket)
Noćni samoljepljivi ulošci - ekstra dugački, deblji ulošci koji štite cijelu noć. Također se preporučuju nakon poroda.

Tamponi:

Tamponi super x20 kom.

Tamponi super plus x20 kom.

Tamponi regular x10 kom.

Tamponi regular x20 kom.

Tamponi super x10 kom.

 

 Maramice:

Maramice za intimnu higijenu x12 kom.

Potpuno su prirodne, izrađene od 100% organski uzgojenog pamuka koji nije tretiran klorom, bez kemijskih dodataka, parabena, alkohola i umjetnih mirisa.
za svakodnevnu svježinu, za vrijeme menstruacije, na putu, obogaćene prirodnim biljnim ekstraktima nevena i islandskog lišaja pružaju nježnu njegu vašeg intimnog dijela tijela.
posebno se preporučuju ženama s osjetljivom kožom.


Baby maramice x50 kom.