19.09.2012.

''Au revoir'' sintetički parfemi, ''Au revoir''!

**NOVO**EKSKLUZIVNO U MAKROVITI - organski parfemi, njega za bebe, voskovi za depilaciju.

Kao i drugi kozmetički proizvodi, tako i parfemi, ukoliko nisu ''složeni'' od sastojaka organskog porijekla u svom sastavu imaju vještačke supstance potencijalno opasne za zdravlje.

Popis sastojaka često uključuje cijeli niz hemikalija poput formaldehida, toluena, metilen hlorida, benzaldehida i ftalata.

Nažalost, lista proizvoda koja uključuje navedene opasne hemikalije ne odnosi se samo na parfeme i dezodoranse, nego i na kozmetičke preparate, šampone, osvježivače zraka, sredstva za čišćenje i proizvode za njegu beba.

Šteta za zdravlje

Ove hemikalije mogu uzrokovati cijeli niz štetnih posljedica, koje zahvaćaju respiratorne organe, jetru, bubrege, nervni sistem i reproduktivne organe, mogu poremetiti funkciju endokrinog sistema, a istraživanja ih povezuju sa neplodnošću i mnogim vrstama raka.

Trudnicama se preporučuje da striktno izbjegavaju parfeme zbog moguće štete za još nerođeno dijete.

Proizvodi u kojima se koriste umjetni mirisi mogu biti naročito opasni za malu djecu i bebe.

Iskorištavajući rupe u zakonu, mnogi proizvođači smatraju da ne moraju obavještavati potrošače o pravom sastavu mirisa, koje koriste za izradu svojih proizvoda.

Sa trendom povratka prirodi potražnja za prirodnim parfemima je u porastu i ima sve više poklonika. Osobe koje vode računa o kvaliteti hrane koju svakodnevno unose u organizam i o mogućnostima smanjivanja onečišćenja okoliša, svjesne su da sve što nanosimo na kožu ulazi u naš organizam, čime se povećala potražnja za kvalitetnim kozmetičkim proizvodima i organskim parfemima koji ne sadrže potencijalno opasne sintetičke hemikalije.

Nije iznenađenje da su Francuzi, koji se zaista razumiju u parfeme, prvi napravili jedan od najvećih svjetskih certificiranih organskih mirisa. Sirovi sastojci Acorelle proizvoda su čisti i prirodni. Odabirom Acorelle organskih parfema i ostalih proizvoda kažite ''Au revoir'' stotinama sintetičkih kemikalija. 

Osnovana 2005, u jugozapadnom dijelu Francuske, u srcu Gascony,  Acorelle se fokusira na stvaranje proizvoda inspirisanih prirodom.

Acorelle je eko-odgovoran brand koji garantuje inovativne formulacije i proizvode koji su pravi užitak za korištenje. Tokom godina, Acorelle je razvio širok spektar ECOCERT organski certificiranih proizvoda (parfemi, osvježavajuće vodice, proizvodi za uklanjanje dlačica i proizvoda za njegu kože) s posebnom predanosti zaštiti okoliša, kako u procesu proizvodnje svojih proizvoda, tako i ambalaže  koja se reciklira.

Svjesni važnosti navedenih činjenica za svoje osvještene eko kupce, osim certificiranih organskih parfema, u ponudi imamo:

  • organske osvježavajuće vodice (za prostor, odjeću),
  • organske gelove za tuširanje,
  • organski vosak za depilaciju (trake, vosak u tubi,..,),
  • proizvode za njegu beba!