29.05.2012.

Zaštitite svoje zglobove i tetive!

Iako nismo u mogućnosti da kontrolišemo genetske osobine, postoje mnoge aktivnosti koje možemo preduzeti za očuvanje zdravlja zglobova.

Iako smo na pragu ljeta, uz ovakve temperaturne razlike mnogi se žale na probadanje u zglobovima. Bez obzira na dob, jednom mala bol može postati artritis, a da to toga ne dođe, sa brigom o zglobovima treba početi već danas. Mjesta u tijelu gde se spajaju kosti, zglobovi, takve su građe da se mogu uvrtati i savijati...
Treba znati da su zglobovi slobodnog pokreta, uključujući kuk, koljeno, gležanj, lakat, ručni zglob, rame, i prste, najosetljivi su na razvoj artritisa i bol usled trenja.

Iako nismo u mogućnosti da kontrolišemo genetske osobine, postoje mnoge aktivnosti koje možemo preduzeti za očuvanje zdravlja zglobova.

Jedan od najboljih načina da zaštitite zglobove je redovno vežbanje. Vežba čini da krv bolje cirkuliše u zglobovima i stimuliše mehanizme za obnavljanje u organizmu. Redovna fizička aktivnost jača i mišiće koji okružuju zglobove, sprečava trenje jedan o drugog i trošenje hrskavice. Vježba pomaže u održavanju idealne tjelesne težine, što je bitno jer što je više kilograma, više težine se oslanja na zglobove, posebno kukove, leđa, koljena i noge - razmislite o mršavljenju, ako ste teži od vaše idealne težine.

Blaga aktivnost, kao što su tai chi i qigong vežbe godi zglobovima i poboljšava njihovu ukupnu fleksibilnost jačaju ih.

Nažalost, danas mnogi ljudi vježbaju rekreativno jednom, dvaput sedmično u fitness centrima, često bez pravilne pripreme i zagrijavanja tijela. Rezultat može biti suprotan od željenog, pa usljed prevelikog naprezanja nepripremljenog tijela često stradaju upravo zglobovi i tetive.

Dr. Corish, ljekar koji se bavi kontrolom bolnih stanja primijetio je značajan porast pacijenata s kroničnim upalnim procesima koji su nažalost sve mlađi i mlađi. Mnoga su naučna istraživanja već dokazala da upale bolnih mišića, zglobova i tetiva kao i desni mogu zapravo isprovocirati upale u nekim drugim dijelovima tijela. Npr. Alzheimerova bolest kao i bolesti srca te moždani udari započinju kao upalni procesi.

Da biste izbjegli posljedice kontinuiranog opterećivanja zglobova, ali i ublažili simptome artritisa preporučujemo dodatak prehrani koji pruža „hranjivu“ podršku namijenjenu jačanju zglobova, tetiva i sinovijalne tekućine. JointAstin je snažna formula čiji je osnovni sastojak astaksantin, prirodni karotenoidni pigment iz algi s iznimnim antioksidativnim djelovanjem, 550x jači od vitamina E i 10x jači od beta karotena.

Opušta upaljene zglobove i tetive te potiče nastanak nove i zdrave hrskavice.

Dr.Corish i Dr.Smith, proveli su niz kliničkih studija i istraživanja kojima su dokazali da JointAstin istovremeno smanjuje upalu, obnavlja oštećene ćelije te jača, štiti i čuva zglobove, tetive i mišiće. JointAstin je klinički ispitan kao učinkovit za stanja povezana sa zglobovima i tetivama i jedina je formula odobrena od strane ljekara koja se temelji na naučnom istraživanju i kliničkim studijama koje upalu proučavaju još na ćelijskom nivou.

Ujedno je i prva formula za zglobove koja nije životinjskog porijekla te je potpuno vegetarijanska. JointAstin je proizvod izbora rekreativnim i profesionalnim sportistima kao i onima koji pate od artritisa jer:

  • obnavlja i ubrzava oporavak povrijeđenih tetiva, površine zglobova, istegnute mišiće, ćelijske membrane i tekućine u zglobovima
  • blokira upale već u početnoj fazi kao i različite puteve koji vode do upala
  • stišava kontinuiranu kao i početnu upalu
  • ponovno izgrađuje površinu zglobova i njegovu strukturu s glukozaminom
  • ponovno jača ćelijske membrane zglobnih čahura, sinovijalnih obloga i tetiva

Zbog vegetarijanskog glukozamina, BioAstina, tamjana, Bosvelije i organskog lanenog ulja ova sinergijska formula pomaže vraćanju zglobova u prvobitnu funkciju.

Bosvelija ima dugu tradiciju kao sastojak koji smanjuje bol, no tek su u prošlom desetljeću naučna istraživanja uspjela proglasiti ovu biljku protuupalnim sredstvom s jednakom snagom kao što su neki konvencionalni lijekovi, ali bez nuspojava. Aktivne komponente Bosvelije su bosvelijske kiseline koje posjeduju protivupalna, protivartritična i analgetička svojstva.

Omega 3 kiseline, isto tako zastupljene u ovom prirodnom dodatku prehrani, smanjuju broj upalnih procesa, ubrzavaju ozdravljenje te ponovno stvaraju i jačaju ćelijske membrane na zglobovima, tetivama i mišićima.


Budite zdravi i veselite se vježbanju!