18.04.2014.

Green Dot & MakroVita

Prisustvovali smo radionici Ekopak-a ''Pravilnik o upravljanju ambalažom i ambalažnim otpadom u FBiH: tumačenje odredbi, izrada izvještaja o količinama ambalaže; „Zelena tačka“ - prednosti i način njene primjene'' održane jučer.

Jučer je održana radionica u organizaciji Ekopak-a  - ''Pravilnik o upravljanju ambalažom i ambalažnim otpadom u FBiH: tumačenje odredbi, izrada izvještaja o količinama ambalaže; „Zelena tačka“ - prednosti i način njene primjene'', na kojoj smo i mi prisustvovali.

Među prvima smo potpisali ugovor sa Ekopak-om i time još jednom pokazali da smo društveno odgovorna firma.
Iako svi proizvodi u našem organic shop-u posjeduju certifikat ''organic'' ili ''bio'', što podrazumijeva bio razgradivu ambalažu, članstvo u Ekopak-u izuzetno je značajno budući da naknade za ambalažu Ekopak usmjerava na recikliranje i iskorištavanje ambalažnog otpada u FBiH, ali i organizovanje edukativnih projekata u saradnji sa drugim ekološkim udruženjima.

Dobijanje licence ''Zelena tačka'' još jedna je u nizu potvrda dosljednosti našoj misiji i viziji, koja se ne odnosi samo na bio razgradivu ambalažu, neko i na način življenja i poslovanja prema visokim etičkim i ekološkim normama.


I na ovaj način, sa svakom kupovinom u MakroViti ulažete u svoje zdravlje, zdravlje okoliša i zeleniju budućnost naše djece.   

Vaša MakroVita