27.04.2015.

NEW NEW NEW – NATURA SIBERICA u prodaji!

Organska kozmetika sa sibirskim adaptogenim biljem

Natura Siberica je ruska kozmetička linija prirodne kozmetike sa posebnom pričom i i pristupom njezi. Njezina su posebnost adaptogene sibirske samonikle ljekovite biljke te recepture koje su se koristile još u drevnoj ruskoj tradiciji. Ove biljke posjeduju sposobnost prilagođavanja te i našoj koži pomažu da se prilagodi raznim vremenskim uslovima, a u stanju su revitalizirati i usporiti starenje kože.

Certificirani organski kozmetički preparati Natura Siberica bazirani su na ručno sakupljanom ljekovitom samoniklom bilju Sibira i ruskog Dalekog istoka, po recepturama tradicionalne medicine autohtonih sibirskih plemena.

Divlje bilje Sibira izuzetno je prilagodljivo i opstaje u ekstremnim klimatskim uslovima: izuzetno hladnim zimama i do -57°C te vrućim ljetima do 35°C, kao i snažnim vjetrovima. Naučna istraživanja dokazala su da posjeduju rijetku sposobnost usporavanja starenja kože, kao i snažno revitalizirajuće djelovanje.
Biljke takvih svojstava nazivaju se adaptogenima. Adaptogene biljke imaju sposobnost harmoniziranja raznih stanja kože, te snažna revitalizirajuća i anti-age svojstva. Još jedna posebnost kozmetike Natura Siberica su bazne komponente preparata, koje se prave od cijenjenog ulja sibirskog bora i vučjeg trna. Osim što savršeno odgovaraju različitim tipovima kože i kose, ujedno pojačavaju djelotvornost svih ostalih aktivnih komponenti preparata.

Čistoću formulacija garantuju evropski certifikati COSMOS-Standard AISBL, ICEA i ECOCERT.

Više o proizvodima u našoj prodaji