06.05.2014.

NOVO – ZEOLIT - DETOXAMIN!

S radošću obavještavamo da je od danas u prodaji zeolit – detoxamin u nekoliko najčišćih oblika!

Detoxamin je vulkanski mineral zeolit (klinoptilolit), obrađen posebnim tehnološkim procesima, koji su prije nekoliko godina uvedeni, u vidu finog drobljenja, nazvanog tribomehanička aktivacija. Postupkom tribomehaničke aktivacije prirodni zeolit se podvrgava, u posebno konstruisanim turbinama, procesu u kojem rotacijom turbina sa veoma velikim brojem obrtaja u minuti, međusobnim sudaranjem njegovih čestica, dolazi do njihovog usitnjavanja do mikronskih vrijednosti. Zahvaljujući tome on poprima nova fizička svojstva, povećava svoju aktivnu površinu, i pojačava apsorpciju, jonsku izmjenu i kapacitet elektronske donacije, tako da je mnogo potentniji od polaznog proizvoda.

Detoxamin ima veliki afinitet za teške metale i djeluje tako da ih kristalna rešetka privuče i veže, tako da ih zeolit eliminiše, istovremeno štedeći minerale i vitamine. Ovaj preparat također ima i veliku sposobnost prikupljanja amonijaka iz crijeva, koji potiče iz bakterijske razgradnje proteina. Na taj način dolazi do rasterećenja jetre, poboljšava se njena funkcija, i poboljšava opće fizičko i psihičko stanje. Najveći afinitet detoxamin ima prema amonijaku, zatim stroncijumu, olovu, kadmijumu i aluminijumu. Kada su u pitanju procesi detoksifikacije, dokazano je da je moć sakupljanja štetnih materija zeolita (klinoptilolita) čija je površina obrađena značajno veći nego kod neobrađenog zeolita. Što je čestica obrađenija i manja to je ona aktivnija, potentnija i ima mnogo veću moć da sakupi toksine, a samim tim i veću efikasnost.

 Oksidativni stres i primjena Detoxamin-a

Smatra se da se organizam godišnje izbori sa 17 kg slobodnih radikala iz hrane, vode i vazduha, ali njegovi mehanizmi odbrane nisu uvijek u stanju da to urade. Na mjestima gde se slobodni radikali najviše nakupljaju, nastaju upalni hronični procesi, degenerativne bolesti, zapaljenja, ali i tumori, koji vole prisustvo ovih pomagača. Slobodni radikali su nestabilni molekuli, velike reaktivnosti, koji u organizmu stupaju u hemijske reakcije sa proteinima, lipidima, ugljikohidratima, molekulima DNK, pri čemu dovode do biohemijskih, strukturnih, funkcionalnih poremećaja. Kada je stanje organizma takvo da postoji povećana produkcija a smanjena sposobnost neutralizacije i eliminisanja slobodnih radikala, onda govorimo o stanju oksidativnog stresa.

U prodaji:

1.       Detoxamin prah  - aktivirani zeolit 

dodatak ishrani za redukciju oksidativnog stresa

Sastojci u 100gr.:100% pririodni zeolit klinoptilolit


DETOXAMIN
 služi za suzbijanje oksidativnog stresa. Slobodni radikali, koji su ključni za pojavu oksidativnog stresa, nastaju u velikom broju zbog negativnog uticaja iz okoline (kao što su npr. štetne materije u vazduhu, teški metali, pesticidi), zatim zbog UV – zračenja, masne hrane, duhana, alkohola, kao i zbog neadekvatnog tjelesnog treninga. Redukuje formiranje slobodnih radikala i time smanjuje tjelesna i psihička opterećenja.

Način upotrebe:

1 kašičicu praha (3-5gr) razmutiti u malo tečnosti i popiti 3 puta dnevno, pola sata prije jela, odvojeno od drugih lijekova. Ukoliko se jede teška hrana onda se uzima uz obrok, ili neposredno poslije obroka. U zavisnosti od potreba, njegova upotreba može biti  kombinovana i sa drugim proizvodima iz detoxamin programa, sa kapsulama sa matičnom mliječi, te akai-bobicama.

Minerali su integrisani u sve životne procese biljaka, životinja i ljudi. Oni s jedne strane formiraju skelet ljudi i životinja, a sa druge strane učestvuju u svim regulatornim procesima u organizmu. Nema biohemijskog i biofizičkog procesa u organizmu u kom minerali ne učestvuju. Bez minerala život nije moguć.

Prirodni zeolit, klinoptilolit, sa svojim mnogobrojnim regulatornim osobinama može da bude velika pomoć kod regulisanja razmjene elektrolita, jer je u stanju da oslobodi organizam od štetnih materija kroz razmjenu jona. Da bi organizam primio minerale, prvo moraju da budu odstranjene štetne materije iz organizma. Prirodni zeolit, klinoptilolit, u organizmu ulazi u različite interakcije sa ostalim elementima, jonima i elektrolitima. Pri tom dolazi do zamjena, substitucija i drugih procesa, pri čemu ključnu ulogu igraju kako apsorpcija i razmjena jona, tako i njihova sposobnost da budu biokativni hidratiziranom stanju ćelija. Zbog osobina koje smo ukratko naveli prirodni zeolit klinoptilolit se naziva dirigentom razmjene minerala.

U prodaji:

Detoxamin prah 125 gr. – 70,00 KM

 

2.       Detoxamin puder za kožu

pomozite koži

Sastojci u 100gr.:100% pririodni zeolit klinoptilolit

Način upotrebe:

2-5 puta dnevno nanijeti puder na kožu, kao pomoć osnovnoj terapiji pri raznim kožnim oboljenjima. Koža prethodno treba da bude ovlažena magnetnom vodom. Takođe se može primijeniti za higijenu usne duplje,kod paradentoze, upalnih procesa u ustima, kao i na kosmatom dijelu glave.

Aktivne čestice brzo dolaze u kontakt sa epidermom i pomažu ubrzanoj regeneraciji ćelija. Lokalna aplikacija detoxamin praha dovodi do ubrzanog zarastanja rana, zahvaljujući vezivanju eksudata iz rane, te bitno doprinosi njenom bržem zasušenju.

Primjena detoxamin praha kod rana koje su teško izlječive, kod venskih i arterijskih ulceracija, usnih i genitalnih herpesa dokazano je brže i bezbolno zarastanje bez pratećih komplikacija. Takođe su postignuti odlični rezultati u sanaciji mladalačkih akni uz kombinovanu oralnu i lokalnu primjenu detoxamina. Puder se preporučuje kod: povreda, opekotina, za ubrzano zarastanje rana, zbog apsorpcionog delovanja kao detoksifikator, kod neugodnih mirisa, kao i pomoć osnovnoj terapiji pri raznim kožnim oboljenjima. Idealan je za tretiranje problematične kože u kombinaciji sa ostalim kozmetičkim preparatima.

U prodaji:

Detoxamin puder za kožu 60gr. – 40,00 KM