18.11.2008.

Zlatko Pejić održao predavanje u Sarajevu

Predavanje na temu: "Principi makrobiotike u očuvanju zdravlja" bilo je izuzetno inspirativno i odlično primljeno od strane medicinskih radnika u Sarajevu

U organizaciji udruženja Partnerstvo za javno zdravlje i MakroVita Centra u Sarajevu je 8. novembra održano predavanje gospodina Zlatka Pejića, iskusnog makrobiotičkog zdravstvenog savjetnika i međunarodno priznatog stručnjaka u području makrobiotike, osobne ekologije i prirodnih stilova življenja koji djeluje u Zagrebu u Makronova Centru – vodećoj ustanovi za edukaciju u području prirodnih stilova življenja u ovom dijelu Europe. Gospodin Pejić je autor brojnih originalnih edukacijskih programa i projekata te autor dvaju bestselera, Refleksoterapija – masažom stopala do zdravlja te Hrana za život. Izuzetno je inspirativan predavač i učitelj koji svojim originalnim pristupom, velikim znanjem i bogatim iskustvom već više od 20 godina motivira ljude da se educiraju i poboljšaju svoje zdravlje te postignu održiv stil življenja.

Predavanje na temu : "Principi makrobiotike u očuvanju zdravlja" je bilo izuzetno inspirativno i odlično primljeno od medicinskih radnika u Sarajevu.

Gdin. Pejić predstavio je osnove makrobiotike na predavanju govoreći o individualizaciji prehrane, o biološkim ritmovima koji utječu na zdravlje, o faktorima iz okoline koji definišu zdravlje, o koristima koje može donijeti promjena u prehrani itd.

U sklopu svog izlaganja, dotaknuti su pojmovi kao što su vitalnost, homeostatske sposobnosti organizma te mogući načini kako iste koristiti u svrhu ozdravljenja. Predstavljene su i osnove ideje integralnog zdravlja te moć edukacije u svrhu ozdravljivanja.

FotoZlatko Pejić, idejni je začetnik i predsjednik Društva za unaprijeđenje kvalitete življenja, iskusni makrobiotički savjetnik i široko priznati stručnjak i savjetnik u području makrobiotičke prehrane i načina življenja, unaprijeđenja zdravlja i kvalitete življenja, te je na ovim prostorima predstavio mnoge vještine poput refleksoterapije, shiatsu, feng shui, Qi Gong.

Svoje interese i stečena znanja ostvaruje i u područjima održivog razvoja, mirovnih inicijativa i očuvanja okoliša, za što je 1993.god. dobio prestižno međunarodno priznanje «Zeleni Oskar» zajedno s Robertom Redfordom, Jean Jacques Cousteauom, Vandana Shivom i dr.

Utemeljitelj je Makronove, vodeće ustanove za edukaciju u području prirodnih stilova življenja te Međunarodne shiatsu škole Hrvatska koja od 1993. godine provodi prvi program za edukaciju shiatsu praktičara u nas.

U svom je radu predstavio i nekoliko originalnih koncepata kao što su bioestetika, naturologija i osobna ekologija.

Autor je i voditelj seminara i programa proizašlih iz dvadesetogodišnjeg rada i iskustva koji su uslijedili nakon obučavanja u Italiji, Francuskoj i Švicarskoj, izučavanja tradicionalne kineske medicine u Kini, te stjecanja zvanja učitelja makrobiotike i zdravstvenog savjetnika na Kushi Institutu u Bostonu. Začetnik je ideje makrobiotike na ovim prostorima te je izuzetno zaslužan za njeno širenje i razvijanje. Surađivao je s poznatim svjetskim autorima i makrobiotičkim stručnjacima poput Michija Kushija, Williama Spearea, Billa Tare, Dannyja Waxmana, Michaela Rossoffa i drugih.

Autor je rezidencijalnih seminara koje svake godine i vodi: „Put promjene – Otkrijte svoje stvarne mogućnosti“ u Supetru, "Put prirode – bliže svojim izvornim sposobnostima" u Nacionalnom parku Risnjak, te "Makrobiotikom do vitalnosti" na otoku Hvaru.

Autor je knjige «Refleksoterapija – masažom stopala do zdravlja», te koautor bestselera na području prirodne prehrane, «Hrana za život», koju je napisao u saradnji s Jadrankom Boban Pejić.

U Ustanovi Makronova u Zagrebu djeluje kao makrobiotički zdravstveni savjetnik. Autor je originalnog koncepta Akademija življenja unutar kojeg vodi niz seminara koji za cilj imaju educiranje pojedinaca, kako bi im se dala znanja i vještine pomoću kojih mogu unaprijediti svoje zdravlje i općenito kvalitetu življenja.

Kao gost predavač, održao je niz predavanja širom Hrvatske i bivše Jugoslavije, u SAD-u te većem dijelu Zapadne Evrope. Između ostalog, predavao je i na medicinskim institucijama u regiji kao što su Medicinski fakulteti u Zagrebu i Beogradu, Onkološki institut u Ljubljani te u drugim sličnim institucijama.