Vrijeme je za proljetni detoks!

Stiže nam proljeće i kako se budi priroda budimo se i mi. U to vrijeme manje spavamo, postajemo aktivniji, ali i imamo potrebu za čišćenjem organizma.

Proljetni detoks služi da tijelu pomogne pri izbacivanju toksina nakupljenih tokom zime. Toksini su supstance koje su otrovnog sastava ili mogu izazvati negativne efekte po vaše zdravlje. Odnose se na sve otrovne hemikalije, metale, zagađivače, vještačke dodatke u hrani, kao i na određene pesticide koji narušavaju telesni balans.

Ukoliko ste konstantno umorni, pospani, nemate energije onda se u tim slučajevima preporučuje detoksikacija organizma.

Tokom detoksikacije preporučljivo je jesti jednostavno pripremljenu hranu: sirovo voće i povrće i sokove od voća i povrća. Rabenhorst sokovi su odličan izbor. Nije tajna kako su svi Rabenhorst sokovi vrhunske kvalitete uz specifičan jedinstveni, čisti okus, a to je rezultat desetljeća iskustva. U Rabenhorstu se obrađuju samo najbolje sirovine i to s velikom pažnjom i sa svim mogućim naporom da sokovi budu jedinstveni i tako već preko 100 godina.

Naša preporuka za detoksikaciju je Rabenhorst 5-dnevna dijeta. Više o ovoj dijeti i iskustvu naših kupaca čitajte ovdje.

U vašu dnevnu ishranu ubacti tople povrtne supe, povrće kuhano na pari ili u vodi, ili kratko pirjano na malo nerafiniranog ulja. Koristiti samo kvalitetna, hladno cijeđena ulja kako ne bi opteretili jetru i žuč koji su u ovom periodu jako osjetljivi. Najmanje jednom dnevno na tanjir imati nešto zeleno: brokula, raštika, prokulice, mladi kupus, blitva, špinat… Obilje hlorofila i minerala nahraniće organizam i potaći detoksikaciju.

Kako biste učinili nešto za vlastito zdravlje, važno je konzumirati što više prirodnih dodataka jer je njihova moć ogromna.

Zelena magma je dehidrirani sok mladog lišća organski uzgojenog ječma. Djeluje na organizam lužnato i vraća tijelo u prirodnu ravnotežu te ima zaštitnu ulogu nervnog i imunološkog sustsva.

Zelena magma je vrhunski izvor proteina jer osigurava aminokiseline u proporcijama koje se smatraju idealnim za ljude. Također je bogat izvor esencijalnih hranjivih tvari i enzima. Vrlo je učinkovita u borbi protiv alergija.

Spirulina je odličan izvor vitamina, minerala, lahko probavljivih proteina te hlorofila. Ima odlična detoksikacijska svojstva, a istraživanja su pokazala da potiče eliminaciju toksina i drugih nečistoća iz krvotoka.

Hrana koja raste u vodenom mediju, kao što je spirulina, u usporedbi s potrebama proizvodnje hrane životinjskog porijekla, zauzima značajno manji prostor na kopnu jer se može proizvoditi u bočatim ili slanim vodenim područjima, koja su neprimjerena za proizvodnju većine drugih usjeva. Zamjenom uzgoja dijela hrane koja se proizvodi na kopnu spirulinom, dovelo bi do značajnog smanjenja onečišćenja zraka, tla i vode.

Spirulina je odličan izvor antioksidansa koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu i potiču regeneraciju stanica, a stručnjaci tvrde da spirulina pomaže u smanjenju razine hormona stresa koji može povećati rizik od nastanka niza bolesti, uključujući bolesti kardiovaskularnog sustava i različite vrste raka.

Ova alga je važan dodatak ishrani jer ga mogu uzimati trudnice i mala djeca u razvoju.

Bogata je vitaminima i važnim hranjivim tvarima zbog čega je i postala toliko popularna. Spirulina je kompletni protein što znači da sadrži svih 9 esencijalnih masnih kiselina, a rijetki znaju da spirulina sadrži čak 10 puta više beta karotena od mrkve. Zbog svih svojih svojstava Spirulinu nazivaju hranom budućnosti!

Cordychi kapsule sadrže dragocjenu kombinaciju dvije moćne gljive – Cordyceps i Reishi. Kombinacija gljive reishi koja pomaže regeneraciju jetre i detoksikaciju te cordyceps koja pomaže razmjenu tekućina u organizmu i prirodna je podrška radu bubrega te su vrlo učinkovite za jačanje organizma nakon iscrpljenosti.

Omogući svom tijelu proljetni detoks te općenito odmor od neodgovarajuće hrane, pića i nedovoljnim odmorom. Tvoja jetra, bubrezi i probavni organi zaslužuju odmor.

Radno vrijeme

Ponedjeljak09:00 - 21:00
Utorak09:00 - 21:00
Srijeda09:00 - 21:00
Cetvrtak09:00 - 21:00
Petak09:00 - 21:00
Subota09:00 - 21:00
Nedjelja10:00 - 18:00

Kontakt

+387 33 212 506

+387 33 473 442

office@healthmovers.ba

Trg djece Sarajeva 1, Sarajevo 71000

BBI centar III sprat

Copyright 2021 © All Rights Reserved