Patuljak koji priča priče

Vođeni sloganom „holistički izbor“, u naš portfolio uvrstili smo renomiranog njemačkog proizvođača zdrave, organske hrane – Zwergenwiese.

Pogledajte sve Zwergenwiese proizvode ovdje.

Recept za Topljeni luk kreiran je u kućnoj pećnici prije nešto više od 36 godina. Iz čiste radoznalosti i ljubavi prema eksperimentisanju. Ubrzo nakon toga ukazala se potreba za većim tiganjima i loncima, jer su prijatelji, posjetioci i okolne prodavnice organske hrane otkrile da je taj vegetarijanski proizvod odlična zamjena za sir i kobasice. Danas su marljive ruke, preko stotinu zaposlenih, odgovorne za skoro 100 različitih vrsta namaza, senf specijaliteta, paradajz umaka i voćnih džemova.

Ono na šta su ponosni u Zwergenwiese-u je 36 godina ekspertize i iskustva u proizvodnji vegetarijanskih delicija iz 100% kontrolisanog organskog uzgoja.

Samo četvrtina zemljine površine može biti iskorištena kao obradiva, travnata ili  pošumljena. Plodno tlo često je doboko samo koliko dubina jedne lopate. Zato je važno očuvati ovaj tanak sloj koji nas hrani. Fabrički uzgoj, industrijska agrikultura i sječa šuma sve više i više uništavaju plodno tlo. Zato je prirodni, organski uzgoj jedino rješenje da se ono sačuva. Svjesni toga, sve Zwergenwiese sirovine dolaze iz certificiranog organskog uzgoja. Ponosni su na 1000 hektara organskog uzgoja koji su dio 35 miliona hektara svjetskog organskog uzgoja.

Tradicionalno znanje, iskustvo i nove naučne spoznaje čine organski uzgoj najmodernijim i najučinkovitijim načinom uzgoja koji ujedinjuje sve aspekte održivosti i zdravlje – za svijet vrijedan življenja i za buduće generacije.

Dobro je znati: svaki put kada nešto kupite u trgovini organskom hranom, započinjete pozitivnu lančanu reakciju koja se proteže daleko izvan stola za doručak – od zdravog tla, očuvanja poljoprivrednih kultiviranih krajolika, podrške uzgajivačima, dobrobiti za svoje zdravlje, kao i uživanje u zdravoj hrani.

Električna energija u Zwergenwiese-u dolazi isključivo iz 100% obnovljivih izvora. Spremni su platiti malo više kako bi i taj segment bio u skladu sa osnovnim načelima poslovanja.

Poznato je koliko je osjetljiva ravnoteža ekosustava. Teško da se može i dokučiti njegova kompleksnost – a ipak nastavljamo se slijepo miješati u plan prirode, sa nesagledivim dugoročnim posljedicama. To je razlog zašto je organska poljoprivreda oslobođena od genetskog inženjeringa kao stvar principa. U Zwergenwiese-u dijele to mišljenje, te kao dio svog izraza podržavaju sve kampanje protiv genetskog inžinjeringa.

Radno vrijeme

Ponedjeljak09:00 - 21:00
Utorak09:00 - 21:00
Srijeda09:00 - 21:00
Cetvrtak09:00 - 21:00
Petak09:00 - 21:00
Subota09:00 - 21:00
Nedjelja10:00 - 18:00

Kontakt

+387 33 212 506

+387 33 473 442

office@healthmovers.ba

Trg djece Sarajeva 1, Sarajevo 71000

BBI centar III sprat

Copyright 2021 © All Rights Reserved